19 Kasım 2011 Cumartesi

Turkish NASA Beyin Gocunu Tersine Ceviriyor!

Sadece uretilen ya da uretilmesi planlanan ucaklarin isimleri bile insanin icini isitmaya yetiyor; Turna, Hürkuş, Anka, Göktürk, Yarasa, Ari vs. TUSAS`in yani bizim NASA nin urettigi ve yuz de yuz yerli araclardan bahsediyorum. Dun haberlerde gordum, buyuk bir atilim icinde olan TUSAS yurt disinda calismakta olan super beyinlerimizi yeni projelerde yer almalari icin ilan vermis. Ve 100 un uzerindeki basvurularin 20 si ile coktan anlasmis bile. Hayirli olsun!

13 Kasım 2011 Pazar

Sinifta Mineral Kristalleri Hazirlamak Ister Misiniz?

 Bu deney icin gerekli malzemeler;
- Bakir sulfat (CuSO4.5H2O)
- Beher
- Su
Oncelikle doygun bir bakir sulfat cozeltisi olusturmaniz gerekiyor. Bunun icin behere su ekleyin ve isitin. Su kaynamaya yaklastiginda, 80-90 derece, behere bakir sulfat tozu ekleyin ve bir yandan da karistirin. Eklediniz bakir sulfat tozlarinin hepsinin cozunmesine dikkat edin. Boylece asiri doymus cozelti elde edeceksiniz.

10 Kasım 2011 Perşembe

Faydali bir site daha; Quizlet

Ogrencilerinizin ogrendigi kavramlari pratik yapmalarini istiyorsaniz Ouizlet adli siteyi kullanabilirsiniz. Mesela hucre konusunu anlatiyorsunuz; organelleri ve onlarin gorevleriyle ilgili flas kartlar hazirlayabilirsiniz. Ogrencileriniz de bu hazirladiginiz flas kartlari tablet bilgisayarlarinda kullanabilir ve bilgilerini tazeleyebilirler. Space race modunu sectiklerinde aktivite bir yarismaya donusmus oluyor ve yan tarafta bulunan skorlardan, ogrenci kendi siralamasini gorebiliyor. 
Sitenin arayuzu ingilizce olmasina ragmen, aktiviteler turkce karakterlerle hazirlayabilirsiniz. 


Asagidaki ornegi inceleyebilirsiniz;
http://quizlet.com/2202066/scatter/
Periyodik tablodaki element ve sembolleri ile iligli aktivite;

1 Kasım 2011 Salı

Depremle Yasamayi Ogrenmek Ne Demek?

"Turkiye bir deprem ulkesi, depremle yasamayi ogrenmek gerek". Bu cumleleri artik her faciadan sonra duymak insana gina getiriyor. Hele birde deprem sonrasinda gordugumuz manzara hep ayni olunca, takvimlerin 17 Agustosta takilip kaldigini zannediyosunuz.

Yangınların Faydaları