Bu arada kullandigim kaynaklarin hepsini sinifinizda kullanamayabilirsiniz, hemen hemen hepsi ingilizce olacak. Burada amacim bir fikir vermek. Uygulanabilir bulduklarinizin turkce versiyonlarini arastirip, bulup sinifinizda uygulayabilrisiniz.
Cevrimici interaktif simulasyonlari barindiran PhEt sitesi sikca kullandigim bir sayfa. PhEt, Colorada Universitesi bunyesinde bir proje olarak baslatilmis, ve su an icinde yuzlerce interaktif simulasyonlar bulunmakta. Tamamen ucretsiz olmasinin yaninda, konulari basitten komplekse dogru incelemeye imkan sagladigi icin, degisik seviyedeki siniflarinizda kullanabilirsiniz. Kullanabilirsiniz diyorum cunku, sitede Turkce dil destegi bulunuyor ve simulasyonlarin cogunun turkce versiyonlari mevcut.
Mesela maddenin hallerini anlatiyorsunuz,
ve ogrencileriniz birinci kademede ise onlara sicaklikla hal degisimini gosterebilrisiniz ve bu kadari yeterli olabilir. 7. Sinif da fen anlatiyorsaniz, o zaman sicakligin yanina basinci da katabilir ve fiziksel degisime etkisini gosterebilirsiniz. Liseliler icin basinc-sicaklik faz diyagramini kullanarak daha derin dusunmelerine yardimci olabilirsiniz.
Her simulasyon icin ogretmenler tarafindan hazirlanmis dokumanlarda mevcut. Gene sinif seviyenize gore birisini secebilir, uzerinde oynayabilir ya da kendiniz ihtiyaciniza gore bir tane hazirlayabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder